neljapäev, 29. juuli 2010

Hakkan jälle minema

Homme tuleb siis Sangarite suvepäevadele startida. Ega see elukutselise igapäev lihtne pole. Peaasi, et maks hekseldaks muidugi. Mõtlesin, et enne veel kirjutan miskit, et fännid ei pahandaks. Kodus on ikka olnud mu äripartneriteks külm õlu, ventilaator ja jahe dush. Äri õitseb aga ei too sisse paraku. Vahepeal sattusin ka oma riigitööd tegema ehk siis suvetüki proovis käisin. No mis ma oskan kokkuvõtteks öelda, "pede", "perse", "munn" ja muud kaunikõlalised sõnad on esindatud, kepihääli kuuleb, lambakorjuseid näeb, kuuse taga kohiseb meri, tšakrad väänatakse lahti, veini juuakse pidurdamatult - ilus koguperetükk. Eile proovisin naabrimehega natuke tööd ka teha. Ma küll rohkem nagu assisteerisin ainult aga ikka tahtis palavus pilti taskusse viia. Ime et naabrimehel pump üles ei öelnud. Alguses parandasime natuke ühte varjualust, siis pesime naabrimehe Skiff-tüüpi retrotelki, millele väikeseks naljanipuks üks folgiline oli oma menüü koos väikese maomahlaga taasväljutanud. Ja lõpetuseks panime sauna roti jaoks lõksu. Nagu meie juures öeldakse - peaasi et saaks pulli ja avarduks silmaring! Tahtsime õlle kõrvale ka suitsukala maitsta aga see oli vahepeal jalad alla võtnud ja halvaks läinud. Sestab vormistasime potitäie krevette. Väike kimp tilli ja jämesoola ning keeva vett teevad selle külmunud kamakaga imet. Kuna ma vahepeal olin selline elukuningas, et naabrimehe folgijärgseid jääke õgides olid minu põhimenüüks marineeritud ja suitsuangerjas, mitte kelmikalt kortsukuivanud sardell nagu nendel labajalaklõbistajatel, kes linna peale jõudsid, lasin Mutil teha klassikalise kartuli-kruubipudru, juurde sibulaga praetud peekonitükid ja klassikaline hapukoore salat. Töötas majesteetlikult.









Samas ei saa see aga kaugeltki vastu vanamoori tänasele kvaliteetgurmeele ehk hõrgult praetud kanapallid kartulipudru ning sinepi-mee kastme, viilutatud värske kurgi ja krapsaka tüümianioksaga. See on väga pikk ja kogemusi nõudev roog. Kõigepealt tuleb võtta pakk kiirkartulipudrupulbrit sellele valada vaiksel tulel kuumutatud piima, lisada soola ja võid ja siis õrnalt segada. Kanapallid tuleb eemaldada vaakumpakendist ja panna kuumale pannile parajaks ajaks. No ja õrnalt puder ja pallikesed taldrikule seejärel. Siis tuleb võtta pudel sinepi-mee kastet ja niristada taldrikule pallide peale. Lõikuda elegantselt värsket kurki ja murda õuest potist portsu otsa tüümian. Saadan selle retsepti kindlasti ka Jamie Olivierile. Tal tuleb heameelest kindlasti tilk püksi.

Ahjaa - edaspidigi kui tuju juhtub olema, panen ka oma päevalaulu siia lõppu kõigi rõõmuks:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar