laupäev, 17. juuli 2010

Pidev siesta

No mis ma oskan öelda. Ei jõudnud ma selle kartuli ja hakklihakastmeni. Päeva jooksul kaotatud vedelik oli hädasti vaja naabrimehega tagasi juua. Jõime sõbralikult üksteise külmkapid tühjaks ja kukkusime totakas naeratus näol meeldivasse joomaunne. Seevastu veeres eile ämmamoor kohale ja tõi hakkliha ja muud modru turult juurde ning vormistas oivalised kotletid ning kukeseenekastme kartuliga:

Kotlettidele siis seguhakkliha, sibul ja küsla hästi peeneks hakitult, 2 muna, 4 viilu piimas leotatud saia, törts majoneesi ja teravat sinepit, pipart ja soola kah. No ja siis mätsid (ämmamoor palus rõhutada, et tuleb peksta ühest käest teise pätsikesi enne pannile panemist kindlasti) ja praed. Seenekastmele siis ikka hakitud sibulat ja küslat ja rõõska koort ja vett ja aedviljapuljongi kuubik. Paksendamiseks maisijahu ja pipart, soola ja värsket tilli kah. Kartul nagu ikka kartul.
Aga no õhtupoole laekus sõber ja oli vaja ju rummi juua ja sedasi. Hommikul ärkasin habe suus ja juuksed propellerituules kelmikalt lehvimas. Tuterdasin eilase olemisega korraks stuudiosse ja vormistasin Silvi Vraidi tuuri reklaami ära. Siis juba taganes ka vibratsioon ja julgesin tsiklilenksu karata ning ennast pisut sõites jahutada ja üksiti kastikese õlut kaasa haarata. Siis lasin natuke Elmari superstaaride taustal leiba luusse ja varsti oligi ämmamoor turukorviga kohal. Õlle kõrvale toodi suitsulatikat ja muidu vormistamiseks lõhet. Avasin just esimese õlle. Siesta jätkugu.
Täna on juba valminud lõhesupp ja õhtupoole saab ahjulõhet. Supp sai tehtud nagu vist varemgi. Et supikogust puljong keeta koos aedviljapuljongikuubiku, vürtsi ja pipraga. Võis praed sibula, küsla ja noore porgandi. pärast viskad koos värske kartuliga kurnatud puljongisse ja hiljem puhastatud supikogu ja pakk kukeseentega sulatatud juustu juurde ja rohke maitserohlisega kaussi. Eks täiendan õdagupoole või homme. Vaatab seda asja. Mõnusat tiksumist ka teile.

1 kommentaar: