teisipäev, 10. september 2013

Isehakanud öökull

Ma proovin üle pika aja jälle kirjutada. Tahtmine on nagu kogu aeg olemas, aga no ei leia teda õigel ajal üles. Autovõtmetega sama kepp kogu aeg. Ega asjadel on kohe siuke komme aeg-ajalt ära kaduda. Naabrimees eile arvas, et tal on telefon kadunud. Läks seda peldikust otsima ja tuli välja, et tegelikult oli tal kadunud hoopis õlu, mille pesumasinalt leidis. Vähemalt õnneliku lõpuga thriller. 
Viimased kuud olen elanud viis pluss kaks režiimis. Sesmõttes, et mitte kinnimajas seebiste kätega kriminaalse elemendiga polkat löömas. Ikka esmaspäevast reedeni tööl, siis kaks päeva erinevaid murumänge ja jälle uuele ringile. Tööinimesena hindaksin ennast viiepallisüsteemis.  Proovisin ka kümnepallisüsteemis, aga see oleks ehk pisut uhkeldav. 
Teatud olukordades võtan jalad tagumiku alt välja ja pistan leekides leekima. Näiteks esmaspäeva hommikul ärkasin viie ajal, viskasin fotoka üle õla ja kihutasin läbi udu metsa. Seal jälitasid mind kaks varest, kes ilmselgelt plaanisid suuremat täppissittumist. Igaks juhuks olin mingi jorjeni või pojengi tee kodus termosesse valanud, nii et piknikuhetkel õnnestus moll kah ära kärsatada. Piltide peale sain ühtlase halli sahina, kuigi olen üsna kindel, et ühe peal justkui kumaks mingi oksaraag kah. Ühte daami koerakesega trehvasin, aga noid ei julgenud pildistada. Peni oli rohkem nagu kihvadega vasikas ja oleks võinud vabalt perenaise selga võtta ja siis sulnilt läbi kogu selle sumeduse laperdada.
Kell üheksa olin tagasi voodis ja lubasin tunnikese ilu-und. Mind selliste öödiskodega väga ikka ei kirgasta. Aga kogu kammaijaast peaks neljaba lehest looduskülge saama. Kuigi võibolla oleks telekava korrapärasem lugemine.
Süüa tegin muidugi kah õdagu. Täiesti pandav pasta, küllap oskate ise kah teha. Retseptiga ei lehvita, muidu saab esimese korra kohta liiga põhjalik näputöö. Lugulaulu võin teile küll siia lõppu panna. Kui kolleegide arutelud pensionisamba protsentidest sita ventilaatorisse viskavad, pange klapid pähe, lugu käima ja visake mingi suvaline Exeli tabel lahti. Kannatab mõne minuti mediteerida raudselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar