kolmapäev, 21. juuli 2010

Nüüd siis kokkuvõtteks

Mis siis vahepeal jälle oli. No see kalapäev oli üsna sulnis. Viimasel ajal olen mõelnud, et päris rahulik on siin Side uulitsal. Et mingeid masse väga sisse-välja ei voori ja sedasi. Vahepealsetel päevadel lükati see teooria kolinaga ümber. Pikem laulupidi veeres kohale. Kui kalaõhtu oli selline mõnus vanainimeste istumine, siis järgmine päev toimunud sõbra sünnipäev oli ikka edasijõudnutele. Sünnipäevalaps astus juba alustuseks igaks juhuks endale mingi ajutise liiklusmärgi pähe kinni ja veeres tuhmil pilgul Muti vedamisel traumapunkti väikesele ristpistele. Kuna seltskond aastaid juba omavahel tuttav, siis rohkem nagu üllatusi polnud. Oli teada kuna keegi purju jääb, mis juttu londist tulema hakkab, kes esimesena tantsukintsust kihelust välja ajama hakkab, kes esimesena maitsvale vaheunele suigub, kes nutab ja kes räuskab jne. Lahkusin bakhanaalilt suhteliselt rõõmsas meeleolus. Järgmine päev kui olin just kõik unustada jõudnud ja valmis eluga edasi minema, laekus suurem osa seltskonnast pehmel sammul ilma igasuguse hoiatuseta mu hoovi järelistumisele. Oli üks raske päev. Kuna lapsel oli toas üks mängukaaslane külas, siis nägin roppu vaeva, et mõlemad seltskonnad kuidagi ilma suuremaid pahandusi korda saatmata oldud saaks ja üksiti omavahel väga ei kohtuks. Lastega oli lihtsam kui suurtega. Käis vahetustega väljamagamine, pealevõtmine, aiamööblisse koperdamine ja kõikvõimaliku sodi maha ajamine. Mingi hetk läks asi ka paraku inetuks ja tuli härrasmeestele taksod tellida ning nad värava taha talutada. Kui hoov oli puhas, saabus pingelangus. Õhtu sai lõpetatud väga meeldivas pisikeses seltskonnas tiksudes. No ja eile tähistasin viimast ametlikku puhkusepäeva mõnusa saunaõhtuga. Ämmamoor tegi kartuli kõrvale maitsva värskekapsa-hakklihahautise. Uni oli magus. Praegu istun kenasti tugitoolis ja panen vaimu valmis, et aidata naabrimehel folgile saabuva armaada jaoks ämbrike kurke ja teine ämbrike saslikut käima panna. Siis mingi hetk pakin asjad tsiklile ja põgenen sõbra juurde metsa loomepuhkusele Viljandist eemale seks ajaks. Ahjaa - minu tänane hommikusöök:

Üle praetud eilsed keedukartulid, millele lisatud natuke worchesteri, pipart ja soola ning rohelist sibulat. Juures sulnis praemuna ja hapukoore salat rohelise sibula ning värske kurgiga. Kõrvale klaasike piima. Lihtne elu!

1 kommentaar:

  1. No paremat ja turvalisemat lapsehoidjat kui onu Mürakas on keeruline välja mõelda. Kiidan ka õhtu viimast osa taevani. Ehkki unemati võttis osa seltskonnast, laabus kõik ilma suurema verevalamiseta ning ma turtsun siiani naerda, kui ma kujutlen taksojuhi hämmingut, kui ta folgitäie rahvast õhtu jooksul Side uulitsast laiali kärutas.

    VastaKustuta