reede, 13. september 2013

Töömesilase märkmeid

Tänase päeva pommuudis on Tarvastu vallas kasvav hiigelkurk. Jõhker nagu obese tõivet. Vaatasin toimetuses pildi ära ja valgusin rõdule õhku ahmima. Järsku hakkas kõrva tuttav auto kliimaseadme undamine. Enne kui alla tänavale jõudsin vaadata, kuulsin rämedat röögatust: "Rokenrollllll!!!!"
Naabrimees oli oma massina keset teed seisma jätnud ja paistes peanupu aknast välja toppinud. Küsisin, kas tervis korras. "Muidugi! Ma lähen nüüd õlle järele! Õhtul näeme!" Viipas käega ja tõmbas kiirelt täpiks. Väristasin õlgu. Kuskil pole enam turvaline...
Lõuna ajal võtsin südame rindu ja läksin pesuehtsasse vanakooli sööklasse. Uskumatu, et selliseid veel üldse leidub. Teate, selline polüestermööbli ja kahhelpõrandaga saalike. Üks teenindaja võtab kassas tellimuse, jookseb vahepeal nõudeluugi taha käsitsi taldrikuid pesema ja hõljub viisakalt su plovitaldrikut eest lükates niiske lapiga laudu pühkides mööda söögisaali. Vahepeal pistab käredahäälne kokamutt pea köögiukse vahelt välja ja röögatab: "Šnitseeel!" Tellijal tuleb jalutada leti juurde ja kraam endale ise lauda viia. Seintel on kirjad: "Ise söön, ise joon, ise nõud ära toon." Ports oli suur, maitsev ja odav. Kui põhja alt ära ei viska, võib soorituse ära lugeda.
Kui toimetusse tagasi jõudsin, sain kohe aru, et midagi on valesti. Kes lobises väiksema seltskonnaga diivaninurgas, kes võttis rõdul päikest, kes oli lihtsalt minema kõndinud. Keegi tundis muret, et miks meil lauamänge pole. Töö vastu ei ilmutanud keegi huvi. See ei tundunud kah usutav, et kõik järsku minust õppust võtavad. 
Põhjus ilmutas end hetke pärast ise. Nett oli kadunud. Passisin rõõmutult ekraani. Tunne oli nagu lapsel, kellel poole hüppamise pealt õhkbatuudi puhur välja lülitatakse. Mis ma nüüd teen? Mängin Solitaire´i või? Või trükin äkki midagi?! Haa...
Praeguseks on vanahabe jälle maailma õigesti pöörlema saanud. Täna läheb leiva teenimine tiba pikemalt. Nii et järgmine nutt ja hala ehk homme. Ja kui kellelgi praegu lõbus on ja kuskil naba päevitab, siis teadku, et mina selliseid lihtsalt ei salli. Vat näiteks puuraidurid on asjalikud tüübid.


3 kommentaari:

  1. !!! Tubli Myrakas, Sinust ei saagi küllalt...mönus oled!!!

    VastaKustuta
  2. oeh.... viimase peal. Lugesin viimaste päevade sündmused läbi. Nagu oleks laivis silme eest läbi jooksnud. Ei jõua igasuvist ida-viru dessanti Naabrimehe juurde ära oodata. Järgmine kord loeme hommikul lasteraamatu asemel blogi :)

    VastaKustuta