kolmapäev, 16. november 2011

Tervitused Webberile

   Terve tänane päev on olnud ainult üks kuradi "helisev muusika". Kiirelt on maskuliinset laksu vaja. Joon ruttu mõne õlle, nuusutan garaažis mootorilõhna, astun naela jalga ja vaatan telekast paljaid naisi või midagi.
   Teatrimajast väljudes kakkusin ahnelt karget õhku sõõrmetesse nagu poisikesena peale sukeldumist pinnale rapsides. Loomulikult oli ammu pime ja päikesepaiste jäi jälle teiste iluleda. Kaks keppide ning mürkroheliste barettidega tigedat vanamutti üritasid mu oma ridiküllidega lehehunnikusse lükata. Mind päästis üks peldikuharja meenutav kassiroju, keda märgates vallandus klaasepurustavalt kile sõjakisa: "Oi, kiisu, miisu, nunnu, vaeseke!". Pistsin kabuhirmus jooksu ega peatunud enne kui kodukaupluse uksel. Soetasin sealt oma kohustuslikud tarvikud ja vaarusin koju. Seal mängis saatus järgmise julma vingerpussi. Naised olid kodunt ära ja minu võti iidamast-aadamast Naabrimehe käes. Viimane oli loomulikult linna peal lakkumas. Nii juhtuski, et selmet soojas toas külma õlut manustada, istusin mina külmas õues ja lasin sooja õlut. Peni tillerdas ainult oma ribadeks kakutud palliga mu ümber ilmselt viimast vahetuskaubaks pakkudes.
  Lõpuks sain lõdisedes tuppa ja lahendasin osaliselt Viplala-müsteeriumi. Need väikesed värdjad olid fotoka kaabli minu õlakotti toppinud. Nüüd ongi sedasi, et ega mul teile rohkem midagi öelda pole. Panen hoopis need nummid toidupildid üles.

 See on sinepiga hõõrutud küljeliha vaheliti verivorstidega. Lisaks klassikalisele piprale, soolale, loorberile, vürtsile, sibulale ja küslale on vahel ka paprikaviilakad ja riivjuustu. Peale luristatud Felixi kartulikaste majoneesibaasil ning kogu krempel üle valatud rõõsa koorega. kõige peal jälle riivjuust. No oli hea. Ei teinud kartulitki juurde, läks leiva ja rohelisega.



 See on Muti suurvorm. Et siis kõrvits seest riisi ja hakkliha ja muud siukest täis tambitud ja ahjus küpsetatud. Retsepti ei viitsi uurida aga hää oli küll. Huvilistele võin otsida kui peale käite.
 Selline nägi välja Muti sünipäevalaud enne, kui Mahtra sõda peale lendas.
 SIin on jällegi Muti taies sünnipäevaks saadud järjekordse Jamie Oliveri retsepti järgi. Retseptiga sama lugu, mis kõrvitsaga.
No ja loomulikult minu imetabane hommikusöök. Üksiti leevendab ka pohmelli:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar