reede, 11. juuni 2010

Oi, ma olen rahul...

Eilne on saanud rahulikult möödanikuks ja selle kana marinaadi jätan välja uurimata, sest "ega see soomlane nüüd nii kesklinnas kah elanud". Aga tänane päev oli fantastiline. Hommikul lõbustasin ennast Muti loppis olemist lõõpides. Alati hakkab ju kohe kergem kui näed, et keegi veel vireleb. Mu suur loomasõber veetis lõppeks muidugi väga tegusa tööpäeva hommikumantlis arvuti ja moblaga voodis sahmides. Tõi töö koju või sedasi. Nii kui minul alkomeeter dabroo andis, kargasin muidugi auto rooli ja tormasin turu suunas amokki. Hankisin kohalikust nutumüürist mõned käibelolevad kupüürid ja soetasin vajaliku kraami. Ja õigel hetkel hakkas Side uulitsal fantastiline chill, mis lõppes just hetk tagasi kui ämmamoor delegatsiooniga lahkus. Avasingi just viimase õlle ja toksin siin. Saun oli loomulikult hea aga jätsin igaks juhuks proovimata ämma köidetud viha, kus oli nõgest, naati ja vaarikaoksi. Ega vines vanainimene ju pole valiv. Hea, et mul õues karuputk ei voha. Keerasime ise maitsvat tubakat plärudeks ja jutlesime terrassil. Kõige selle idülli taustal vormistasin kõigepealt oma elu esimesed värsked hapukurgid. Homme peaks saama mekkida.

Alustasin väikse kogusega igaks juhuks ehk siis turult kilo kurke ja need jääkülma vette. Siis tulele 1,5l vett, milles 1,5 supilusikatäit soola ja sama palju suhkrut. Siis paras nõu valmis ja sinna peotäis tillivarsi ja 2 küslaküünt nii umbes neljaks lõigatuna. Ja kurgid siis sinna peale ootama. Kui vesi keeb paar mintsa, siis tulelt maha ja supilusikatäis äädikat sinna sisse ja siis see kuume vesi kurkidele peale. Juba 24 tunni pärast võib hakata maitsma. Ämmamoori retsept. Sai tema laari enne proovitud ja oli ikka kuradi hea küll. Sisenesin valutult hoidistemaailma otsapidi nö:)

No ja ise vormistasin itaaliapärase roa. Oleks olnud vaja küll veist aga kuna seda polnud võtta, asendasin seaga. Kilone käntsakas oliiviõlis ära praadida külgedelt, et mahlad kinni saaks, siis pipar ja sool peale hõõruda ja potti koos klaasi piimaga. Ja siis tasasel tulel lased sedasi, et ootad kuni liha piima endasse tõmbab ja lisad järgmise klaasi siis. Niimoodi 4 korda järjest. Läheb päris mitu tundi aga tuleb õrn ja hõrk. Juurde tegin spagetid. Kõigepealt ikka keetsin soola ja väikse oliiviõlitörtsuga pea valmis ja siis viskasin pannile koos paari küüne hakitud küsla ja tüümianiga ning väikse õlisörtsuga. Siis liha ja spagetid taldrikule ning parmesani peale riivida. Mis seal salata, olin tulemuse üle isegi uhke. Aitähh. Vimpli võib jätta Ugala valvelauda või Myrakas-nõudmiseni postkontorisse. Ikka külma õlut, musirullid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar