laupäev, 5. juuni 2010

Save a horse, ride a cowboy!

Howdy! Onul oli täna jälle aega ja päev oli mõnus. Kuna eile sai vaadatud Mutiga kuidas Jamie Olivier ameerikamaal rokkis ja üksiti oli konkreetne osa kauboide juures vändatud, siis jäigi selline ruuduline, porgandihäälne, mul-on-munad-paistes tüüpi "Iihaa!" tunne sisse. Turult soetasin tüki noorlooma abaliha. See oli muidugi katsumus omaette, sest on ju laupäev ja üksiti olla gerondid just penssi saanud. Nii et alustuseks tuli turu juures sularahaautomaadi järtsis tugev pooltund veeta, sest kes ei võtnud just sardelliraha välja, see kiskus kogu pensioni, et see panka viia, sest neid automaate ta ometi ju ei usalda. Aga no kogenud lehmapoisil kannatust jagub, eks ole see omandatud juba hommikuti tunde "buutse" jalga kangutades. Ja no mingid mõrapead olid linna odavast pilsnerist kah tühjaks ostnud. Langesin lõpuks sedavõrd madalale, et soetasin, häbi öeldagi, Saku Originaali. Ainsaks vabanduseks, et olin tõesti läbi ja neil oli soodukas. Siis mingi hetk laekus kogu Elva maffia ehk mu esivanemad ja õe pere Side uulitsale. Tuli muljetada ja lapse tunnistusi presenteerida ja muu selline, oli meeleolukas. Sauna sai muidugi kah tehtud. Võimalus ju oli. Igatahes kogu see tohuvapohu ei takistanud mind valmis tegemast ühte vihast teravat kauboi chillit. Kõik lahmisid, pühkisid laubalt higi ja kiitsid. Tegijate amps.
4 sibulat ja 5 küslaküünt hakkisin ja lasin pannil õlis mõnusaks. Panin need ahjupotti ja peale 2 purki purustatud tomateid ja 3 purki konservubasid. Kilokese seda loomaliha kah tükkideks ja otsa. Sinna veel peale mõnusalt soola, chilli-laimi segu ja cayenne`i pipart ning sörts suhkrusiirupit maitsete sidumiseks ja siis mõneks tunniks ahju 160 kraadi juures podisema. Super kraam, siiamaani nii energiat täis, et mine või lehmajahti või midagi:)

2 kommentaari:

  1. Välja näeb küll nagu okse, vabandust.

    VastaKustuta
  2. nagu koolerahaige väljaheide, ma ütleksin. aga maitses sellegipoolest hea:)

    VastaKustuta