teisipäev, 8. juuni 2010

Ahhaa, ei ütle!

Kuulsin, et rahvas on mures, et kas ma polegi vahepeal paar päeva söönud. No nii see päris ei ole. Aga laisk olen olnud küll. Näiteks eile soetasin valmis saslikut ja küpsetasin peale sauna õlle kõrvale. Õlu sobis kohe kuidagi natuke liiga hästi isegi, peab tunnistama. Vähemalt täna hommikul kukal nagu mainis, et härra eile lahke kallamisega olla olnud. Aga no vihma rabistas nii armsasti ja koer püüdis mu ümbert sääski ja varju all oli hubane omaette mõtteid mõelda. Lootsin, et näen ka peolt naasvat abitus olemises naabrimeest aga vähemalt ajaliselt suutis ta mu üle pummeldada. Ja üleüldse on paar viimast päeva läinud bändiproove tehes, eks selletõttu siis sobis ka sissemängitud bluesmani olek. Täna on muidugi uus hingamine. Turul sai loomulikult käidud ja känakas sea küljeliha ostetud. Samuti oli seal oste soetamas palju tuttavaid, mis oli kena kaeda. Oma Muti ja ämmamoori leidsin kah turult, õigemini nemad leidsid minu, lihamüüja oli välja lobisenud, et enne neid oli pere karvasem esindaja läbi astunud. Ämmamoor muidugi ei tahtnud kah alla jääda ja vormistas lõunaks hõrgutava guljashi kartulipudruga.

Mina lõikasin küljetüki viilakateks ja panin marinaadi, mis koosneb siis siukesest mudrust: natuke olliviõli, pakk taco maitseainesegu, 5 küslaküünt, pool chillikauna, tüümiani, rosmariini, worchesteri kastet, balsamveiniäädikat, soola ja sörts suhkrusiirupit. Siis kenasti ahjugrillile läksid ja glasuuritasin neid tänasoetatud Kentucky Whisky BBQ kastmega ja natsa enne lõppu läks peale riivitud parmesani. Kõrvale pandagu marineeritud pepperonit ja ämmamoori värsket hapukurki. Aus kraam. Ja ei tohi unustada kõrvale külma õlut!

4 kommentaari:

  1. Sa peaksid kandideerima saatesse "Õhtusöök viiele" :P

    VastaKustuta
  2. hädasti. pealegi seal pidid juba nagunii kohalikud süldistaarid ees olema, teeksin ainult tüli. mul siin kodus koguaeg üks õhtusöök kurat-teab-mitmele:)

    VastaKustuta
  3. Uues Digis on toidupildistamise õpetus mitu lehekülge.

    Toidupiltide kohta pädev link: http://englishrussia.com/index.php/2010/06/03/bon-appetit/

    VastaKustuta
  4. pean tunnistama, et pole viitsinud selle poole peale üldse mõeldagi jah. ma olen kiirelt telefoniga plõksu teinud, enne kui sisse kallan endale:)

    VastaKustuta