Ärgates koukisin eilse kana küljest lihajääke, panin saiale pisut sinepit, kana sinna peale ja 200 kraadi juures natukeseks ahju. Peale mingit varasemast jäänud külma kastet ja natuke värsket maitserohelist pärast. Kõrvale klaas külma piima ja päev sai mõistliku hoo.
Lõunaks tükeldasin eilse saslikujäägid kuubikuteks, lisasin sinna eilse rohelise salati jäägid, kodujuustu, hapukoort, sörts ketshupit, pipart soola. Sai mõnus lõunasalat, mida paras soojale röstsaiale kõrvale haugata. Midagi ei läinud raisku vähemasti.
Õlle kõrvale on ju kah miskit vaja. Sestap leivaviilakad väikese õliga pannil pruuniks. pärast veskist soola peale. Küslaküüned pealehõõrumiseks kõrvale. Kastmiseks terav edasijõudnute dipikas ehk siis ketshup, sinep ja hakitud jalopeno. Töötas kenasti.
Õhtusöögiks siis juustune kalasupp. Kõigepealt roogitud haug 3-4 tükiks ja veega puljongiks keema. Vee sees siis veel mõned loorberilehed, koorimata sibul, pipraterasid ja soola. Samal ajal paar sibulat, üks suur porgand ja 3-4 kartulit tükeldada. Sibul ja porgand või sees pisut ette praadida. Siis kui puljong 20 mintsa keenud, see ära kurnata ja köögiviljadega keema uuesti. Siis paras hetk taustaks kala luudest puhastada ja kui kartul pehme, supi sisse valada. Siis veel karbike Merevaiku juurde ja mõni minut kokku keeta. Mina leidsin veel sügavkülmast mingeid hernekaunu kah juurde, eks see tuunimise asi. Purustatud pipart kah lisasin. Oivaline kõhutäide. Nõuab ainult mõnda pitsi külma viinakest juurde vägisi. Ega seegi rumal mõte pole...:P
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar