kolmapäev, 26. mai 2010

Oh, jõuluaeg!

No mis seal salata, nagu jumalapoja sünnipäev, nii on ka Eurovisioon vaid korra aastas. Olin kohe hommikust saadik nii elevil. Käisin turul, koristasin elamist, niitsin muru, panin sauna kütte, süütasin grilltule lõunasöögi tarvis ja... ja siis lõikasin igaks juhuks viilukese pöialt endal küljest ära. Verd pritsis nagu naftamaardlas. Tõmbasin suvalise köögirätiku ümber ja tegin kontrollkõne Mutile, et too läbi hüppaks, mu kinni seoks ja edasi tegutseda saaks. Hiljem proovisin ka kangekaelselt saunalavale ronida, suisa 3 korda aga no nii kuradi valus hakkas seal kuuma käes, et saunamõnu jäigi olemata. Oma invaliidsust trotsides tegin aga õhtuks pidupäeva puhul siiski maitsva jõuluroa, et siis hiljem heli R2-st ja pilt ETV-st ja tugitool ja sedasi.

Võtsin kilokese läbikasvanud liha, tegin suured 3x3 cm kuubikud, pruunistasin pannil igast küljest ja panin potti, kus ootasid küslaküüned ja paar sibulat (koorimata), mõned loorberilehed, pipraterad ja sool. Siis valasin sinna peale ühe 0,3l-se heleda õlle ja ülejäänud osa vett, nii et liha oleks enam-vähem kaetud. Ja siis pea 3ks tunniks 200-kraadisesse ahju hauduma. vahepeal paar korda ainult vaatasin vedeliku taset ja panin pisut juurde vett. Kartuli ja kapsa lasin üle, st. tavaline keedukartul ja kapsaks ostsin purgi praekapsast, mida tuunisin suhkru ja soolaga ning lisasin pannil klaasjaks praetud suure hakitud sibula. Ja hautasin samuti pikalt vaiksel tulel. Tulemus oli igatahes kogu komplektil puhas klassika. Häid jõule!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar