neljapäev, 1. juuli 2010

Mõeldud - mõeldud...

Novotsiis. Kõik, mis eile plaanisin, tegin täna ära kah. Turul käis sihuke vihtumine nagu viimnepäev oleks tulemas. Auto parkimine oli keerulisem kui Savisaare ja Siskaga koos ennast saunalavale sättida ja terve turg kubises võrkudega inimestest, kellel olid triiksärgid Marati dressikatesse topitud ja kumm kurgu alla tiritud. Üks selline "vaese mehe zenja fokin" sõimas müüjat, kuna too oli mobiiliga rääkinud, päss oli aja viitmiseks letist eemale astunud ja tema korv oli fotoaparaadiga maha kukkunud. Võimas. Soetasin igatahes kõik vajaliku ja hüppasin ka poodi, et kohustuslikud õlled kaasa rabada. Kassa juures pöördus minu poole üks vene neiu ja ütles:"Teil on kihvtid pikad juuksed!". Sellise ootamatu märkuse peale võib vanainimene ju niimoodi punastada. Ei tulnud ühtegi vaimukustki pähe, millega vastu tulistada. Kodus tõstsime siis kõik asjad jälle ühest kohast ühte teise kohta. Kolimisärisse ma igatahes oma kodust nina, mille peale muidu iga ilmaga võib kindel olla, ei topi. Aga nüüd on päris õdus. Tekkis selline "päris" söögituba. Oleme seda juba ammu tahtnud. No ja bändiproovis käisin kah. Mõnikord ei tundugi prooviruumis rokkimine unistuste ajaviitena. Viskasin oma pillid kokku kiiremini kui Noisy Nation ühel Tartu livel kui esimesed tomatid gravitatsiooni trotsides laulukaare suunas liuglema hakkasid. Lasin autoaknad alla (ta kliimaseadet täidetakse homme, praegu oleks nagu sitemas saunas) ja nautlesin HND vanemat albumit nii, et kõrvast tahtis natuke verd tulla. Nüüd igatahes Muti linna peale litutama viidud ja ise lebomees ja külm õlu kannus. Toidust rääkides - kurgid panin uued käima ja maitsva prae kah vormistasin:

Värsked kartulid kukeseenekastme ja praelihaga. Selline toit teeb ennast põhimõtteliselt ise. Kartul rohke tilliga valmis keeta, liha soola ja pipraga ära praadida ja värsket tüümiani peale hakkida pisut. Kastme puhul siis seened ja paar sibulat või sees üle lasta, et sibul oleks klaasjas, siis viskasin 2 pakki rõõska koort peale ja paki maitserohelisega sulatatud juustu. Soola-pipart juurte, vaiksel tulel kokku keeta ja valmis. Värske kodumaine toidukraam on ikka üle prahi. Jätkakem planeeritud tegevusi!

2 kommentaari:

  1. Einoh, sellepärast see Muti mõnusast litutamisest hoolimata äkitse koju kibelema hakkas... Pärast neid koktaile hakkas süda praeliha nõudma, neh.

    VastaKustuta
  2. Ma otsustasin, et proovin kah neid teie koktaile. Sestap liitrise rummi poest tõin ja katsetan siin. Nälga pole veel tulnud. Aga muidu hakkab huvitav küll:)

    VastaKustuta