pühapäev, 11. juuli 2010

Tagasi teen

Ah et mina pole ammu kirjutanud? Vot nüüd kirjutan kohe kaks korda päeva jooksul. Asi lihtsalt selles, et naised lasid kodust jalga ja jätsid minu asju pakkima. Kui ma midagi ei salli, siis on see soe õlu. Aga see kuramus läheb soojaks umbes kahe minutiga. No ei viitsinud enam armutult võimelda. Sestap rahunesin kenasti maha ja hakkasin lakkuma kannude kaupa jäävett väikese laimiga. Kodus ringi vaadates tegin ka vähe kasimistöid, et meie tagasi tulles miski ei mädaneks või kelmikalt oma kahesksa silmaga ei piiluks. Leidsin kapist karbiga kanafileed ja tegin siukese asja:

Vürtsikas koorene kanapada. Kõigepealt kanafilee kuubikuteks ja marinaadi, milles on klassikaliselt worchester, balsamveiniäädikas ja soja. Lisaks cayenne´i pipart, soola ja tavalist purustet pipart. Tunnikeseks see kraam seisma. Vahepeal hakkisin ühe sibula, mõned porgandid, 3-4 küslaküünt ja 4 kartulit tegin kuubikuteks. Õigel hetkel võtsin siis kana marinaadist välja ja pigistasin kuivaks. See läks oliivõliga pannile pruunistuma. Marinaadi enda valasin potti, lisasin supilusika jagu mett ja pool liitrit vett ning puljongikuubiku. Kui kana pruunistatud, siis pannilt ära ja köögiviljad natukeseks pannile tõmblema. Siis kogu kraam potti marinaadi juurde, peale veel paki jagu hapukoort ja vaiksele tulele pikalt nii 1,5-ks tunniks podisema. Pärast rohelist sibulat peale ja las minna. Soovitan, muideks, süüa lusikaga, sest vedelikul oluline roll selles mudrus. Head aega:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar