laupäev, 18. september 2010

Kena sügist!

Ilmad on ometi mõnusaks läinud. Lehed on värvilised, pudistab vihmakest. Mulle meeldib, selline motiveeriv ja käivitav keskkond minu jaoks. Mis siis vahepeal toimunud? No ükspäev jootsime naabrimehega õue peal ühte torumeest ja see tuvastas mu küttesüsteemi vaadates, et eelmised mehed on sinna pumba valesse kohta ja valepidi vahele pannud, sellepärast polevatki senini toiminud. Et koos materjaliga paar kilo raha ja päeva töö selle parandamine. Hea, et ma selle ülisoodsa paarikümnetuhandese õhksoojuspumba just ära sebisin... Rahast rääkides - kes soovib, võib mu auto tagasihoidliku 140 000 eest ära osta. Tagamaid ei viitsigi siin kirjutada. Saaga omaette. No ja siis käis vana sõber üle hulga aja külas. Te võite aimata, et midagi tegemata nüüd küll ei jäänud. Laud oli lookas ja saun oli kuum. Eesruumis tiksudes avastasime aina ja aina mõnusat Eesti muusikat. Orukas, Georg Ots, Noorkuu... ja siis muidugi grande finale ehk Nexus. Sellise taseme juures oli ilmselgelt vähe arvutikõlaritest ja installeerisime kiiresti ka täiesti juhuslikult nurgas seisnud aktiivkõlari järgi. Algas noor disko. Õnneks ei osta kogenud kavalerid iialgi õlut liiga vähe ja mina oma lõputus arukuses olin huvi pärast ka ühe rummi poeriiulilt möödaminnes kaasa haaranud. Kui hommikul kolme paiku jõud meie põhjamaiselt sitketes lihastes raugema hakkas ja gravitatsioon murdma hakkas, panin sõbra lapse voodisse magama ja mängisin unelauluks "Für Eliset" talle. Viimane on küll fakt, mis minuni läbi sõbra meenutuste jõudis. Ise olin vist juba siis piisavalt huvitavas tujus. Eile lendas peale brigaad, kes meie varjualusele ehk tulevasele väliköögile ja istumiskohale ehk siis veel kolmandat viisi öeldud: Side uulitsa sõlmpunktile ja tuiksoonele kivipõranda installeeris. Käisime naabrimehega natuke aega käed puusas nende ümber ringi ja otsustasime, et peab aitama. Sestap võtsime õllepausid enda peale. Selline tööjaotus oli oivaline. Põrand on nüüd igatahes olemas. Täna koristasime veel natuke õue. Ikka selle vana hea tuksleva peaveresoone ja kõõksumisega, mida tingis teadagi kõht, kes süüdimatult kummardumise ajal hinge kinni tampis. Klassika, teadagi. Nüüd sauna eesruumis. Leil on tubli, õlu on külm ja ribi on vürtsine. Toas ahjus käivad lihtsalt kodused toidud, mida pole mõtet pildistada ega peenemalt kirjeldada. Ehk siis ahjus suur lihakänakas sibula, küsla ja erinevate vürtsidega, et hiljem külmalt ka võileivale mõnus panna oleks. Ja pliidil suur pajatäis sealihaga meeldivat ühepajatoitu. Õe pere õdagul külla kargamas. Seniks naba puhtaks ja õlu makku. Ikka kena sügise jätku teile! Ja järgnev kena palake sõbra külaskäigust inspireerituna:

2 kommentaari:

  1. Ajaloolise korrektsuse mõttes: mina kuulsin öösel kolme ajal lapse toast ka Mere lapsi, mis kogu ülejäänud öö mind räigelt kummitas.

    VastaKustuta
  2. omalt poolt pean lisama, et georg otsa kuulamine oli samuti seekord lihtsalt kunstiline liialdus. see eest jäi rida eestimaiseid geeniuseid mainimata.

    VastaKustuta